Annons
Vidare till dt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Grahn har inga planer på att avgå

Mora IK:s ordförande Arne Grahn har inga planer på att lämna sin post, trots den turbulens som blev följden efter årsmötet.
Ett årsmöte som valde Arne som ordförande i ytterligare ett år.
Några av sponsorerna ville ha en annan, Jan Lund.

När inte sponsorerna CW Lundberg (Bengt Lundberg) och ALO-center (Tomas Lind) inte fick igenom sitt förslag av ny ordförande meddelade de i förra veckan att de hoppar av som sponsorer.

Men det är inget som påverkar Grahns roll som ordförande. Han har inga planer på att avgå.

– Det är bara att beklaga att det blev så här. Jag tycker att man ska kunna acceptera medlemmarnas beslut. Det är inte alltid som valberedningens förslag går igenom, tråkigt när det tar sådana här uttryck. Jag kommer att sitta kvar. Jag är vald för ett år och det är bara att ro båten i land. Visst är det fina pengar som vi går miste om, för vi behöver alla pengar, men man ska följa de spelregler som finns. Hade valet på årsmötet gått mig emot hade jag accepterat det direkt, säger ordförande Grahn.

I augusti kommer klubben att hålla ett extra årsmöte, men det mötet har bara en punkt dagordningen – ett fyllnadsval av tre personer till styrelsen efter de tre som lämnade styrelsen efter det ordinarie årsmötet.

Ordförande Grahn väljer i stället att blicka framåt.

– Det har varit ett tufft år vi har bakom oss, ett "städår" ekonomiskt, men nu har vi en helt annan koll på ekonomin. Sedan var genomströmningen av spelare på tok för hög, det kostade oss mycket pengar. Jag tror vi använde 47 spelare, och varje spelare ska ha utrustning för 40 000 kronor, det blir mycket pengar. Men nu tycker jag att vi har en intressant säsong framför oss, det ser ut som att vi får ett bra lag. Spelar vi bara bra då kommer också publiken, och pengar kommer in, avslutar Arne Grahn.