Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Grådö mejeri hissade egen flagg

Grådö Mejeri hissade egen flagg efter att ha seglat under annan flagg i nästan 60 år. Detta firades dock inte med mjölk utan med bubbel.
– Ja, i dag har vi undantagstillstånd för bubbel, annars dricker vi bara mjölk, säger Staffan Eklöv, vd för Grådö Mejeri.

Annons

Måndagen gick i glädjens tecken vid Grådö Mejeri. För första gången hissades mejeriets egen flagga, med den nya logotypen.

– Vi har seglat under annan flagg i andra regier sedan 1953, men nu kan vi äntligen hissa vår egen flagga. I dag är första gången som vi har samlat alla som kommer att jobba på nya Grådö Mejeri. Vi anställer 31 stycken, där de flesta har jobbat tidigare inom mejeribranschen, säger Staffan Eklöv.

Detta firades med bubbel och inte mjölk.

– I dag har vi undantagstillstånd för bubbel, annars dricker vi bara mjölk, säger Staffan Eklöv

Efter många diskussioner och turer köpte Coop upp Grådö mejeri i somras.

– Det scenariot var det nog inte många som hade vågat tippa. Inte jag i alla fall. Men tittar man tillbaka på detaljhandelns historia så är det inte så förvånande, Coop känt för att våga göra det oväntade och sticka ut hakan. Jag ser fram emot en spännande tid här, säger Staffan Eklöv.

Tillsammans med Magnus Johansson, vd för Coops inköpsorganisation Sikab, och Per-Olov Forsberg, som har jobbat på Grådö mejeri sedan 1970, hissade Staffan Eklöv flaggorna med Grådö mejeris nya logotyp, för att visa att en ny era har påbörjats på mejeriet.

– Jag känner glädje över att mejeriet blir kvar. Jag har jobbat här i 42 år nu och trodde att det var kört, men det blir en fortsättning, säger Per-Olov Forsberg.

– Det här känns väldigt roligt. Grådö mejeri är en anläggning med stora möjligheter, med samtidigt ska vi ha respekt för att starta något sådant här. Vi har klart med många duktiga mjölkproducenter. Mejeriprodukter är produkter som många är måna om att ska vara svenskproducerade. Jag ser fram emot att få dricka den första litern mjölk härifrån, säger Magnus Johansson.

Folkmusikern och musikalartisten Kål Berit Sens hade bjudits in för att kula i samband med flagghissandet, för att knyta an till mjölkproduktionstraditionen.

– Med en sådan kulning så måste bara mjölken rinna till nu, säger Staffan Eklöv.