Annons
Vidare till dt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Gott om tips gällande dödsolyckan

Polisen har fått och får fortfarande in många tips och vittnesiakttagelser gällande den svåra brandbilsolyckan i Tolvsbo förra torsdagen.
– Det kommer in nya uppgifter hela tiden. Det är vi väldigt tacksamma för, säger Mats Eliasson på Polisen Dalarnas trafikenhet.

Han är en av de poliser som jobbar med utredningen av olyckan, som ledde till att två brandmän dog och att tre kollegor till dem skadades.

– Vi är flera som håller på med det här och som vanligt är det som att lägga ett pussel. Vi har pratat med mycket folk och bilden av vad som hände klarnar mer och mer, men vi har fortfarande många kvar att prata med, säger Mats Eliasson.

Än har exempelvis inte utredarna hunnit prata med de brandmän som fanns i den första utryckningsbil, vilken fanns en bit framför den som kraschade.

Det har heller inte hunnit utredas om någon av filmkamerorna som fanns i de två brandbilarna var påslagna under den aktuella utryckningen.

Däremot har de som hörts om det inträffade kunnat berätta så mycket som att inte var en grusbil som mötte brandbilen vid olyckstillfället. Möjligen kan brandbilen ha mött en grusbil tidigare under utryckningen, men fordonet som kan ha tvingat brandbilen av vägen beskrivs nu som en lastbil med skåp.

Färgen på det okända fordonet kan ha varit vitt, men utredarna vill inte låsa sig vid det utan jobbar tills vidare utifrån att det kan ha haft vilken färg som helst.

Att allt för tydligt slå fast färg eller allt för noggrant bestämd typ av det mötande fordonet kan leda utredningen in på villovägar, som det blev i fallet med att en grusbil först pekades ut.

– Det var olyckligt, konstaterar Mats Eliasson.

Däremot jobbar utredarna vidare utifrån att brandbilen verkligen mötte ett större fordon i samband med olyckan.

– Ja, de uppgifter vi har fått säger att de fick ett möte.