Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Gott och Blandat firar 20 år med Alice i underlandet

I år fyller Unga Örnars teatergrupp Gott och Blandat 20 år. Det firar man med att sätta upp Alice i underlandet på Forum i Kvarnsveden.

Annons

Under helgen finslipades föreställningen med kostymer inför premiären på lördag. De första repetitionerna ägde rum redan i januari med uppehåll under sommarlovet.

Att det blev just Alice i underlandet den här gången förklarar regissören Ingela Johansson med att det är en berättelse som många känner till och som är rolig för barnen.

Pjäsen, som i korthet handlar om flickan Alice som kommer till underlandet, där hon träffar en rad konstiga djur och figurer, bygger på en barnbok av den brittiske författaren Lewis Carroll. Berättelsen har filmatiserats flera gånger och har satts upp av åtskilliga teatergrupper.

– Det här är ju vår egen tolkning, inte som filmen, och att det är en lite skruvad berättelse vet ju alla, säger Ingela Johansson.

Hon berömmer alla som deltar.

– De är jätteduktiga, och alla är lika viktiga, säger hon.

Ett 20-tal barn i åldern 7-12 år deltar i föreställningen som är cirka två timmar lång inklusive paus

Övriga föreställningar ges söndag 28 oktober klockan 15.00, tisdag 30 oktober klockan 13.00, onsdag 31 oktober klockan 13.00, lördag 3 november klockan 15.00 och söndag 4 november klockan 15.00.