Annons
Vidare till dt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Goth: Heta känslor i derbyt

”Slaget om Siljan” bjöd på heta känslor - både under och efter matchen.

Efterspelet kom mycket att handla om situationen i slutperioden, när Leksands juniorforward Jacob de la Rose fick matchstraff efter en tuff tackling mot Moras Johan Alcén.

”Solklart matchstraff” menade Alcén.

”Visst var det matchstraff, även om killen inte gjorde det medvetet” tyckte också Patric Wener, Moras tränare.

I Leksandslägret var man förstås av en helt annan uppfattning. En korrekt tackling, med axeln, var i stort sett en samstämmig uppfattning.

Viasat Hockeys expert Leif Strömberg, som jag samtalade med dryga halvtimmen efteråt, hade sin åsikt helt klar:

”Det var en regelrätt tackling. Man kan inte titta ned i isen som Alcén utan det vilar även ett ansvar på honom. Dessutom gick han väldigt lågt med huvudet”.

Rätt eller fel?

Som sagt åsikterna var delade…

Moras hjälte hette Linus Ullmark. Den unge målvakten som kunde ha blivit den stora syndabocken i derbyt.

Ullmark svarade för en målvaktstavla av modell större när han tappade in ett ganska harmlöst skott från mittzonen, som betydde kvittering för Leksand, 2-2.

Moramålvakten visade därefter prov på styrka. Han skakade av sig det mentala oket som målet gav, och spikade igen.

I den avgörande straffläggningen bidrog Linus Ullmark stort till att gästerna kunde återvända till Ovan-Siljan med två poäng i bagaget.

Anze Kopitar hade chansen att bli matchhjälte. Men försöket av klassisk ”Foppa-straff” misslyckades.

Istället blev det Tobias Ericsson, den hårdjobbande lagkaptenen, som satte den avgörande straffen.

Leksand började bäst, Mora jobbade sig in i matchen och tog över. Avslutningen spännande, det böljade fram och tillbaka.

Straffar är alltid lite av rysk roulett. Då kan det gå lite precis hur som helst. Mora drog det längsta strået, och gjorde det rättvist.

När det gäller Leksand får laget gnugga straffar på träningen. Den gångna veckan har man åkt dit två gånger, mot Troja och sedan Mora, på hemmais efter att totalt bara satt en av sju straffar. Det är för dåligt.