Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Göteborg söker inne-EM 2011

Annons

Göteborg planerar att söka inomhus-EM i friidrott 2011.

En begäran är inskickad till kommunstyrelsen, som förutsätter att Scandinavium byggs om för 35 miljoner kronor.

Kommunstyrelsen tar beslut om mångmiljoninvesteringen den 23 maj. Enligt Claes Bjerkne, vd för Göteborg|&|Co, kostar det cirka 35 miljoner att bygga om Scandinavium så arenan får skjutbara läktare för att få plats med de sex löparbanor som krävs för att arrangera inomhusmästerskap i friidrott.

Politikerna är redan involverade i processen och drömmer om ett inomhusmästerskap.

"Vi bedömer att vi har goda förutsättningar mot bakgrund av det mycket goda betyg vi fick av Europeiska friidrottsförbundet efter att vi genomfört EM i friidrott 2006", säger Göran Johansson (s) och Gunnel Aho (m), i ett gemensamt pressmeddelande.

De båda politikerna är ordförande respektive vice ordförande i Göteborg|&|Co, som är stadens turism- och evenemangsbolag.

Senast den 31 maj ska ansökan vara inlämnad till Europeiska friidrottsförbundet (EAA), som sedan tar beslut om vilken stad som får evenemanget i mitten av oktober. Vid sidan av Göteborg förväntas Paris och Leipzig söka EM 2011.

Yngve Andersson, ordförande i Svenska friidrottsförbundet, tror Göteborg har en god chans trots tuff konkurrens:

Inomhus-EM avgörs av hävd i början av mars. Nästa gång hålls mästerskapet i Turin 2009.

Göteborg lade i slutet av förra året ned försöken av söka VM i friidrott 2011 och 2013 för att staten inte ville stödja ansökan i den utsträckningen som friidrotten ville. En utredning pågår nu för att se över hur staten ska stödja idrottsevenemang i framtiden.

TT

Mer läsning

Annons