Annons
Vidare till dt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Gossas fabulerar

Nils Gossas (MP) brev till ledarsidan (20/10) får mig att häpna. Nu försöker han tuta i oss att den massiva kritiken av den föreslagna platsen för ett islamiskt center är ett reellt hot mot religionsfriheten och att de många insändarna närmast kan uppfattas som hets mot folkgrupp, även om inte juridiken säger så. Han påstår till och med att främlingsfientliga eller islamofobiska insändare tillåts dominera tidningen.

Nils Gossas, du ökar bara politikerföraktet med sådana beskrivningar!

Visst, det finns säkert främlingsfientliga åsikter bland Borlängeborna (som överallt annars), men för de allra flesta så handlar det om att man är emot den centrala placeringen och säger att moskén kan ligga längre från centrum, vid Coop. Att det inte blir lika många insändare för som emot er föreslagna placering beror väl på att vanligt folk inte håller med dig om den, utan ger er bakläxa!

Om en placering vid Coop är ett hot mot religionsfriheten, vad gäller då för Stora Tuna kyrkas, lokalisering?

Gossas fabler och fantasier

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare