Annons
Vidare till dt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Gosedjuren framme hos flyktingbarnen

Mjukdjuren som samlades in av Grycksboskolans klass tre, har nu lämnats över till barn på flykt i Ungern.
– Det krånglade litet men nu känns det bra att det hamnat rätt bland flyktingar, säger Gunilla Barkar som var med på resan.

Som DT tidigare skrivit , så samlade tredjeklassarna i Grycksboskolan in en hel väska med nallar och andra gosedjur till barn på flykt i Budapest.

Bakgrunden var att Gunilla Barkar skulle vara reseledare på en busstur till bland annat Budapest och bollade möjligheten till Grycksboklassen som tände helt på idén.

Det visade sig att det inte var helt lätt att hitta de stora skaror av flyktingar som DT tidigare rapporterat om.

– Budapest var helt lugnt när vi kom dit. Vi gick runt överallt, även kring tågstationen där det var kaos tidigare men flyktingarna fanns inte där, säger Gunilla Barkar.

Det visade sig att alla migranter hade transporterats till uppsamlingsläger utanför staden som resesällskapet inte kunde besöka.

Nallarna lämnades i stället till guiden Andreas, som via Röda korset skulle se till att gåvan hamnade rätt.

På onsdagen fick Gunilla höra att gosedjuren nått målet för den långa färden, hos barn på flykt i ett läger utanför Budapest.

– Nu ska jag äntligen berätta för klassen att alla mjukdjuren har hamnat rätt. Det känns bra att de kommit fram nu, säger Gunilla Barkar.