Annons
Vidare till dt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Gör rätt vid hästmöte

Alltför många trafikanter verkar sakna kunskap om hur man bör agera när man möter eller kommer ikapp en häst på vägen. Kanske tänker man att eftersom man rider eller kör efter en väg, så är hästen trafiksäker?

Men hästen är ett flyktdjur och reagerar på ett ögonblick på vad den ser som potentiella livsfaror, kanske genom att kasta sig åt sidan eller sno runt och fly. Den kan vara väldigt van med trafik, men ändå reagera oförutsett. Det behöver inte vara din bil utan kanske troligare något som fladdrar till i vägkanten. Vill du riskera att få en häst över din bil med allt vad det innebär? Som bilist kan du dessutom räkna med att du i lagens ögon kommer att anses som vållande och därmed bli ersättningsskyldig, såväl till skador på ditt eget fordon som till hästekipaget.

Det krävs inte särskilt mycket för att underlätta mötet med ett hästekipage i trafiken. Lätta på gasen och håll ut när du passerar! Tänk på barn eller älg när du ser en häst, så faller det sig förhoppningsvis mer naturligt.

Ponnykusk

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare