Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Golvhopp trots bakslag

Några borgenärer sa nej och affären gick om intet.
Men Dala-Floda Groups vd Nils Bergström är inte ett dugg orolig för golvföretagets framtid.
– Så fort vi hittat en ny ägare trycker vi på startknappen, säger han.

Annons

I slutet av augusti träffades en överenskommelse om att Profura AB skulle ta över konkursdrabbade BooForssjö AB, där Dala-Floda Group AB ingår.

Profura var berett att fortsätta driften av både moderbolaget och dotterbolagen.

Avtalet var villkorat och har sedan dess godkänts av både TSM, Tillsynsmyndigheten för konkurser, och köparens styrelse.

Men några av borgenärerna med säkerheter i konkursbonas anläggningar och övriga tillgångar sa nej.

Det innebär att avtalet förfallit och att överlåtelsen, som var planerad till fredagen, inte blir av.

– Konkursbona går därför omedelbart ut i förnyat anbudsförfarande och begär in nya anbud på tillgångarna, meddelar konkursförvaltaren och tillägger att anbudstiden går ut den 19 september.

De berörda vid Dala-Floda Groups enheter i Dala-Floda och Mockfjärd var på fredagen "lätt besvikna", men ändå hoppfulla.

– Vi hoppas att det blir fortsatt drift vid samtliga enheter och vi vet att det finns intressenter som vill ta över delar av verksamheten, inte minst golvtillverkningen, säger Pär Jones, förtroendeman för GS-facket.

Dala-Floda Groups vd Nils Bergström konstaterar att "det blir omtag på hela övningen", men att det går snabbare eftersom de intressenter som var med i första omgången redan är kontaktade.

– Diskussionerna har återupptagits och jag är övertygad om att golvtillverkningen kommer att överleva. Den här verksamheten är lika bra som tidigare, det gäller bara att hitta en ny ägare och sedan kan vi köra i gång, förklarar han.

Vd:n konstaterar också att situationen är frustrerande för personalen och att det är negativt för kunderna att inte få önskade leveranser i tid.

– Tillverkningen står still, men vi tror – trots fredagens besked – på ett kort produktionsstopp. Och våra kunder vet vad vi kan och att vi har en lojal och duktig personal, förklarar Nils Bergström.

I Dala-Floda och Mockfjärd berörs 15 kollektivanställda och sju administratörer.