Annons
Vidare till dt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Golubevs agent: "Mora ska inte få skit"

Fyra veckor till seriepremiär och Mora IK vet fortfarande inte om Denis Golubev kommer.
Nu kritiserar ryssens agent Leif Nilsson sig själv.
– Det är mitt fel som sa att det var klart, säger han till DT-sporten.

Det har varit sommarens stora snackis, Mora IK:s lån av ryske supertalangen Denis Golubev från KHL-laget Kazan.

Ni kan storyn. Inget transferkort var (eller är) skrivet, men klubbarna uppgavs ändå vara överens. Plötsligt bytte Kazan tränare och nye Vladimir Krikunov krävde att göra en egen bedömning av spelaren.

Och bara veckor före seriepremiären mot Malmö – två månader efter att MIK presenterade ryssen som "klar" för klubben – är det alltså oklart om han kommer att dyka upp.

– Det är mitt fel som sa att det var klart. Det finns ingen annan som gjort fel. Med facit i hand skulle man väl ha fått transferkortet skrivet direkt, säger Leif Nilsson.

– Jag vet faktiskt inte hur det blir. Kan varken säga ja eller nej. Jag hoppas att han kommer och spelar i Mora, för hans eget bästa, fortsätter han.

Denis Golubev slutför just nu Kazans camp och i veckan spelar laget två träningsmatcher i Moskva. Efter turneringen tas beslut om utlåningen.

– Det har gått riktigt bra för honom, men det blir tufft att ta en plats där.

Vill Golubev ta en plats i Kazan?

– Det är ung spelare så nog vill han ta plats om det går.

– Men det är inte stängt än, han kan fortfarande komma till Mora. Fast kommer han inte är det mitt fel, då har jag lovat Mora för mycket.

Har du lovat Mora IK för mycket?

– Det får vi se om en vecka.

Vad tycker MIK om det här?

– Jag tycker synd om Mora för att det inte blivit klart. Först och främst tror de på spelaren och vill ha honom. För det andra är det ju inte roligt för dem att få skit för något som de inte kan rå för.

Känner du dig pressad?

– Självklart känner man sig det. Mot media är jag inte pressad eller så, för jag bryr mig inte om vad som skrivs. Men gentemot Mora, självklart, säger Leif Nilsson.