Annons
Vidare till dt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Golubev kommer till Mora

Efter att Mora IK presenterade JVM-stjärnan Denis Golubev som ett nyförvärv skrev rysk media att Ak Bars Kazan inte alls var villig att släppa sin oslipade diamant.
Men ryssens svenska agent, Leif Nilsson, hävdar motsatsen.
– Denis kommer att spela i Mora, säger hockeyagenten bestämt.

Mora IK mer eller mindre chockade hockey-Sverige genom att knyta till sig en av de ryska stjärnorna från guldlaget från senaste JVM. Det väckte stor uppmärksamhet i Sverige, som sedan spred sig till Golubevs hemland, varpå Kazans vice vd, Ravil Shavaleeva, uttalade sig på news.sport-express.ru och hävdade att Golubev har ett giltigt kontrakt med klubben och att ledningen inte har för avsikt att släppa honom till Mora.

– Allting har blivit så uppförstorat, menar Mora IK:s klubbdirektör Johan Sares som, säger han, inte haft något tvivel gällande Golubevs övergång.

– Jag har inte fått någon som helst antydan att allt inte skulle vara i sin ordning, inte fått något håll, förutom då den här ryska tidningen.

Agenten Leif Nilsson sköter i stort sett alla övergångar från ryska klubbar till övriga Europa. Enligt Sares känner Nilsson Kazans vice vd Ravil Shavaleeva väldigt väl och därför finns det inga tvivel. Tilläggas kan att Sares personligen känner Nilsson.

– Jag har känt honom i säkert 20 år. Nilsson har sagt att allt är i sin ordning och då litar jag förstås på det, poängterar Johan.

Sares får medhåll från spindeln i nätet, han som har alla kontakter, hockeyagenten Leif Nilsson. Han tvekar inte då han säger:

– Golubev kommer att spela i Mora.

Men vad säger du om uttalandet i rysk media från Kazans vice vd som säger att klubben inte har för avsikt att släppa Golubev till Mora?

– Ingen vill bekräfta något så länge det inte är klart, men alla papper är klara och Golubev kommer att spela för Mora, poängterar Nilsson.

Johan Sares är förvånad över att den här "affären" rönt så stor uppmärksamhet.

– Det verkar som att många tror att det är självaste Marian Hossa som kommer hit, men det är ju en junior vi pratar om, menar Johan som vill tona ner förväntningarna på den ryske centern som svarade för sex (3+3) poäng i JVM och som dessutom låg bakom två av målen i finalsegern mot Kanada.

Hur kommer det sig att Golubev hamnar i Mora och inte i något av elitserielagen?

– Han kommer till Sverige för att få speltid och det kommer han att få mer här jämfört med om han till exempel hamnat i Djurgården, säger Sares.