Annons
Vidare till dt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Golfglädje bland nyanlända i Vansbro

I Vansbro har nyanlända fått ett nytt fritidsintresse. Golf!
Inom ramen för Golfförbundets projekt "Golf för nya vänner" har läraren och eldsjälen Kalle Björklund fått 31 nyanlända att prova på – varav över hälften tjejer och kvinnor.

Måndagar och torsdagar vimlar det av golfintresserade på Snöå golfklubb. Gemensamt för dem, förutom att de är nyfikna på idrotten golf som är helt ny för de flesta av dem, är att de utbildar sig på Vansbro Utbildningscenter – antingen går de på gymnasiet eller SFI, Svenska för invandrare.

Förresten, de har en sak till gemensamt: Kalle Björklund. Han är lärare på skolan sedan 20 år tillbaka och har frågat alla 31, varav 16 tjejer och kvinnor, om de är intresserade av att komma till klubben och testa på golf.

"Golfen och golfanläggningen är ett bra ställe att visa framfötterna på, skapa nya vänner och nya nätverk", berättar Kalle Björklund.

"Vi hoppas att så många som möjligt ska försöka ta Grönt kort i sommar och komma i gång och spela ute på banan. Det är bra för de nyanlända som får ett nytt intresse, bra för klubben som kan få nya medlemmar och bra för kommunen som får in nyanlända i ett positivt sammanhang. Vi gör det förstås efter Folkhälsomyndighetens och Svenska Golfförbundets rekommendationer med avstånd, handsprit och engångshandskar."

Att utbilda golfare kostar pengar. Pengarna kommer dels från projektet Golf för nya vänner som drivs av Skånes Golfförbund i samarbete med Svenska Golfförbundet, dels från RF-SISU Dalarna.

Skicka in en artikel om något som berör dig

Med DT Nära kan du skriva egna artiklar och få dem publicerade.

Skriv en läsarartikel