Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

God stämning på höstens första musikcafé

Stämningen var hög hos både publik och arrangerande Säters Dragspelsgille, när höstens första musikcafé med allsång hölls i Folkets Hus Säter, på söndagseftermiddagen.

Annons

Insänt

Programmet som sammansatts av makarna Birgitta och Sten Bengtsson, dragspelare respektive gitarrist i gillet, innehöll som vanligt, allsånger och instrumentala låtar.

Kapellmästare Hans Erlandsson kunde hälsa ett sjuttiotal personer välkomna och dessa sjöng glatt med i gamla välbekanta sånger, t.ex. Axel Öman, Två små röda rosor, Morfar har berättat och Lasse Berghagens vackra visa, Sträck ut din hand.

Dragspelsgillet varvade med instrumentala låtar och publikens entusiasm smittade av sig på musikanterna som verkade trivas utmärkt på scenen.

Gitarrveteranen Thorsten Bergman fick spontana applåder för sitt soloparti i foxtroten When you´r smiling, och sångarna/musikanterna Mats Östberg, elbas och Erik Persson trummor smyckade sångerna med vacker stämsång i några nummer.

Klarinettisten Bruno Hamp muntrade också upp stämningen med sina historier, i det två timmar långa programmet, som också innehöll en fikapaus och lotteridragningar.

Nästa musikcafé med allsång blir den 28 oktober i Vasakyrkan Hedemora och därefter följer musikcaféer med julens sånger och melodier i november och december i Säter och Hedemora.