Annons
Vidare till dt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Glömmer samhällets värdegrund

Peace & Love är räddat 2013 och förmodligen Brages Domnarsvall likaså. Lika viktigt är tydligen inte våra ungdomars utbildning i Borlänge. Inställda lektioner på grund av lärares frånvaro, vikarie sätts inte in. I ämnet historia/förintelsen på Hagagymnasiet har projektets höjdpunkt, en resa till Polen, Auschwitz ställts in av ekonomiska skäl; en liten kostnad i det stora sammanhanget men som skulle ha haft stor betydelse.

Vi glömmer den del av arbetet med skolans och samhällets värdegrund, mötet med historien, ett annat land och delvis annorlunda kultur som bidrar till ökad kunskap och ökad tolerans. Dessa 18-åringar står inför sitt första val år 2014, i dag med en stor besvikelse efter vuxnas brutna löften. En nedrustning av skolan/utbildning, vår och våra ungdomars framtid sker löpande utan att vi motsätter oss det medan andra delar i Borlänge kommun får kosta hur mycket som helst.

Aldrig mer socialdemokrat

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare