Annons
Vidare till dt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Glädjespridare med stor kunskap om naturen –minnesord över Anders Asp

Till minne av min barndomsvän och granne Anders Asp, Backa, Rättvik. Anders blev 53 år.

Precis när naturen hade smyckat sig i sin allra finaste skrud med färger som tagna från en konstnärs palett fastnade min blick vid det sorgesamma att flaggan var på halv stång i granngården. I samma ögonblick tillät jag mig själv att stanna upp och skänka en tanke till Anders då jag förstod att hans kamp mot cancern var över. Drog efter andan och började tänka på alla härliga och ibland lite tokiga upptåg som förekommit under uppväxten. Hur ofta fick man inte förundras över vilka djur som kunde rymmas i en gammal skokartong. Eller när man under barndomens somrar väntade på att elden skulle bli rätt i vår grilltunna så att falukorven kunde grillas och Anders och systern Sussi smygandes i stigen bredvid jordkällaren till slut ropade: Ska vi inte börja grilla snart!

Eller dom otaliga resorna som jag, Anders och Jocke gjorde till bågskyttet när vi ibland skrattade så att tårarna sprutade och mycket tack vare Anders störtsköna sätt att vara! Ja, det finns nog hur mycket som helst att skriva och minnas och det är väl just det vi ska göra, bära minnet av Anders och skratta åt allt skoj som ändå hanns med under hans allt för korta liv.

Sänder mina varmaste tankar till Marita, Bengt och Christina, Sussi och Sara.

En sak till: Vi som fick lära känna Anders på ett eller annat sätt inser nog att han lämnade efter sig en räv var åt oss att ha bakom örat för att sprida glädje och kunskap om naturen! Vi tackar Anders för äventyren han bjöd på.

Lissollas Greger

Backa Rättvik