Annons
Vidare till dt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Glädjebeskedet: Se alla Kvarnsvedens matcher i Elitettan hos oss

En rolig nyhet i vår satsning på livesänd sport:
Vi sänder alla Kvarnsvedens matcher i Elitettan när den drar i gång.
– Fotbollen är viktig för våra läsare. Därför är det väldigt roligt att nu kunna erbjuda livesändningar av Kvarnsvedens matcher i Elitettan till alla våra prenumeranter, säger Markus Bäckström, sportchef på DT.

Tidigare i år meddelade NTM och Bonnier News, som DT är en del av, att de inlett ett samarbete kring livesänd sport och då meddelades att koncernerna förvärvat sändningsrättigheten för samtliga matcher i fotbollsligan Ettan för de kommande tre åren.

Nästa steg i vår satsning på livesänd sport blir att vi nu förvärvat sändningsrättigheten för Elitettan, för de kommande två säsongerna med option för en tredje säsong.

Det innebär att DT:s läsare kommer att kunna se alla matcher med Kvarnsveden i Elitettan, så fort säsongen kommer i gång.

– Vår satsning är långsiktig och bygger strategiskt på att vi förvärvar rättigheten för starka ligor i Sverige, som berör både lokalt och nationellt. Där passar Elitettan in perfekt och det är en serie som vi sänt tidigare och som vi vet har ett växande intresse för varje år, säger Mattias Wallström, ansvarig för livesportprojektet för Bonnier News del och affärsutvecklingsansvarig för sporten på Mittmedia.

Samtliga matcher i Elitettan kommer att sändas på en gemensam plattform, som släpps inom kort, där det kommer att gå att se massor av livesport så fort säsongerna kan starta i och med Coronaviruset.

– Nu fortsätter vi utvecklingsresan och ger en bred andel av svenska folket möjligheten att stifta bekantskap med massor av starka profiler i en högintressant liga, säger Tomas Hoszek, generalsekreterare EFD.

– Det är med oerhört stor glädje som vi ser på det kommande samarbetet. Vi har hela tiden hävdat att svensk damelitfotboll står sig väldigt stark. Att trots dessa osäkra tider kunna starta ett långsiktigt samarbete med Bonnier News och NTM känns mycket positivt och inspirerande, säger Annika Grälls, ordförande Elitfotboll Dam.