Annons
Vidare till dt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Glada vinnare efter regnigt Notgårdsloppet

Det ihärdiga regnandet på torsdagen ställde till det för arrangörerna av Notgårdsloppet i Ludvika.
– Det var cirka 60 deltagare, om det varit strålande solsken hade det sett annorlunda ut, säger tävlingsledaren Emma Graaf med antydan till besvikelse i rösten.

Loppet genomfördes för 33:e eller möjligen 34:e året i följd och som vanligt var det upplagt som en minivariant av en triathlontävling.

Det började med simning i Nottjärn, därefter cykling till Gonäs och tillbaka och så löpning i notgårdsområdet.

Bland de tappra som trotsade vädret fanns "Team William", alltså Ludvikafamiljen Hamberg där pappa Patrik och mamma Terese hjälpte sin handikappade son William genom banan.

– De fick stående ovationer. Trots vädret var det väldigt många åskådare samlade vid växlingsområdet, berättar Emma Graaf.

I seniorloppen segrade Josefin Lindkvist från Ludvika i damupplagan, följd av Astrid Hult, Falun, och Hanna Bertilsson, Ludvika. Topp tre i herrtävlingen utgjordes av Jonas Pettersson, Falun, Tobias Wallin, Karlstad, och Stefan Boremyr, Borlänge.