Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Glada vinnare efter regnigt Notgårdsloppet

Det ihärdiga regnandet på torsdagen ställde till det för arrangörerna av Notgårdsloppet i Ludvika.
– Det var cirka 60 deltagare, om det varit strålande solsken hade det sett annorlunda ut, säger tävlingsledaren Emma Graaf med antydan till besvikelse i rösten.

Annons

Loppet genomfördes för 33:e eller möjligen 34:e året i följd och som vanligt var det upplagt som en minivariant av en triathlontävling.

Det började med simning i Nottjärn, därefter cykling till Gonäs och tillbaka och så löpning i notgårdsområdet.

Bland de tappra som trotsade vädret fanns "Team William", alltså Ludvikafamiljen Hamberg där pappa Patrik och mamma Terese hjälpte sin handikappade son William genom banan.

– De fick stående ovationer. Trots vädret var det väldigt många åskådare samlade vid växlingsområdet, berättar Emma Graaf.

I seniorloppen segrade Josefin Lindkvist från Ludvika i damupplagan, följd av Astrid Hult, Falun, och Hanna Bertilsson, Ludvika. Topp tre i herrtävlingen utgjordes av Jonas Pettersson, Falun, Tobias Wallin, Karlstad, och Stefan Boremyr, Borlänge.