Annons
Vidare till dt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Gjorde mål för LIF - efter två år

Leksands spelare i tre säsonger – men mållös i nära två år.

Eric Moe skrek ut glädjen över en fullträff igen.– Det var otroligt skönt att få komma tillbaka hit, säger Leksandsbacken efter 3–1-segern mot Almtuna.

Eric Moe skrev på ett treårskontrakt våren 2009, men hade en tuff debutsäsong i Leksands IF.

Det slutade med att laget missade kvalserien – och han själv blev utlånad till Sundsvall.
Men efter en hel säsong i frysboxen är Moe tillbaka – och i går satte han 2–1 mot Almtuna och ordnade tre poäng till Leksands IF.

– Det var ett tag sedan jag gjorde mål ... (Skratt) Om jag inte minns fel var det utomhusmatchen mot Mora jag gjorde mål senast i Leksand.Det var otroligt skönt att få komma tillbaka hit.

Men vägen sedan det där målet mot Mora den 26 februari 2010 har inte varit spikrak.

– Vi hade ett snack när Moe kom tillbaka hit i maj i år. Jag hade inte sett honom spela och hade ingen uppfattning om honom. Han ville väl höra vad jag hade för förväntningar. Jag ville att han skulle vara med och köra på samma villkor som alla andra, säger Andreas Appelgren.

Hur tänkte du i det läget?

– Vi visste inte hur Kevin (Kapstad) skulle fungera när han kom hit. Moe är en spelande rightback och jag tänkte att vi kunde behöva honom med den spelstilen han har.
Och nu visar Eric Moe varför lagledningen gjorde rätt.

När Leksand stångade sig blodigt mot Almtuna gjorde Moe det oväntade.
– Almtuna grötade ihop sig och försökte försvara målet. Men hade vi bara tålamod så måste det liksom gå in lite puckar. Det brukar bli lite slumppuckar som går in till slut.
Precis så blev det.

– Jag försöker göra en skottfint på blålinjen. Jag tänkte att deras forward skulle gå bort sig mer än han gjorde (skratt). Men jag kom lite på sidan och försökte bara få in den på mål.

Skottet seglade in i bortre krysset.

– Det var lite flyt, men det var väldigt skönt att få spräcka målnollan.
Efter målet vrålade Moe ut sin glädje, sedan svepte han ner på knä och gjorde en uppercut med näven.

– Det blev någon form av forward-målgest. Jag gör inte mål så ofta, då det blev en impuls grej. Jag blev jäkligt glad. Det var det första som kom upp. Då blev det ju som alla de där stjärnorna gör.

Han har väntat på att få att t revansch på sig själv efter förra sejouren – men är inte nöjd ännu.

– Det finns mer att önska av mig helt klart. Men jag känner mig mycket bättre nu än när jag var här senast.

Vad är skillnaden nu mot sist du var här?

– Det är en större trygghet i föreningen. Det är ett större lugn i hela organisationen, sedan har vi en trygghet i laget. Vi vet vad vi ska göra ute på isen och det är ingen panik.

Ger du dig in i kampen om segern i backarnas poängliga nu?

– (Skratt) Nja, det är svårt att ta igen Kaptad och Hersleys försprång. De är två otrligt skickliga spelare. Men, kan jag vara med och täcka något skott så vi vinner matcher är jag nöjd.