Annons
Vidare till dt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Gitarrhjältar spelar i Orsa

Putte Snitt, lokal gitarrhjälte, parades för något år sedan ihop med Jämtlands motsvarighet Tommy Andersson i samband med en turné i Jämtland. Det blev en lyckad duo. På lördag kan Orsaborna beskåda de två på Teaterbaren i Orsa.

Länken mellan Tommy och Putte knöts av Östersundsboende bassisten Lars Ericsson, som hanterar både contrabas och elbas.

– När Länsmusiken i Jämtland framförde ett barnprogram för Estrad Norr så var Putte med som gitarrist för några år sedan. Sedan fortsatte samarbetet med Putte i en julturné i slutet av förra året där även Tommy Andersson deltog.

Mötet mellan Tommy och Putte resulterade i en ömsesidig upptäckt av samma musikaliska utveckling från 1960-talet och framåt.

Nu sammanstrålar de båda i en ny liten miniturné med två spelningar. Den första för radio Jämtland på fredag och den andra på teaterbaren i Orsa.

– De kommer att spela sina respektive favoritmusikstycken bland annat lite Beatles, gitarrdueller, countrykling, soultoner, rhythm & blues samt kanske en och annan svensktoppslåt.

Med på spelningarna är förutom Lars Ericsson även trummisen Tomas Nyqvist samt sångerskan Lena Ljung Falk från Hammarstrand. Hon har bland annat en vinst i country-SM och medverkan i Wallmans salonger som meriter. Lena kommer bland annat att sjunga två kompositioner som specialskrivits för henne vid Orsaspelningen.