Annons
Vidare till dt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Gick svarta pengar till Dalkurd och PKK?

I handlingarna från Med Food hittades noteringar som misstänks visa hur svarta pengar gått till fotbollsklubben Dalkurd och till att stödja den terroriststämplade organisationen PKK.

Att Med Food stått nära fotbollslaget Dalkurd har länge varit klarlagt. Åtminstone två av de åtalade männen har också tidigare haft uppsatta positioner inom klubben.

Misstankar finns därför också att svarta pengar från fifflet inom Med Food gått till Dalkurds verksamhet där en av de åtalade tidigare var kassör.

En annan av männen, en 33-åring, hade samtidigt ansvaret för Med Foods löpande bokföring.

Den mannen har dock hela tiden nekat till brott och hävdat att han bara varit anställd helt utan inflytande i företaget.

Ett delägaravtal som upprättades för Med Food AB 2007 visar dock något helt annat.

Där återfinns 33-åringens namn bland de sex personer som undertecknat avtalet.

I avtalet redovisas också ett regelverk i 13 punkter där punkt åtta har följande lydelse: ”Bolagets delägares strategi är att man inte avslöjar delägare utöver de som är kända av byråkratin”.

Under punkt elva beskrivs också hur bolaget ska stödja Dalkurd ekonomiskt. "Detta är ett måste för vår gemenskap”, avslutas punkten.

I det beslagtagna materialet finns också noteringar som misstänks visa på utbetalningar till Dalkurd.

I förhör har de åtalade dock hävdat att det enbart varit papper som man suttit och räknat på.

Ingen har heller kunnat förklara innebörden av en notering om ”Till Turkiet -730”.

Noteringen misstänks dock visa hur svarta pengar från företaget förts ut ur landet för att stödja den terroriststämplade organisationen PKK.