Annons
Vidare till dt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Gick på händerna i maratonmål

Den drygt 40-gradiga värmen tog nästan knäcken på dem.
Men Janne Diffner och sönerna Kalle och Adam slutförde Médoc marathon.
– Vi gick på händerna i mål, förklarar Janne.

Det var i lördags som Borlängeborna och släktingarna Janne, Adam och Kalle Diffner deltog i det spexiga maratonloppet Médoc marathon i vindistrikten i Frankrike.

De 42 195 metrarna mellan vinslott avverkades samtidigt som delikatesser avsmakades och vin provades.

– Det är en tre dagar lång fest och mitt i den är det ett maratonlopp. Jag hittade ingen bayonneskinka som hade utlovats, men till exempel ostron och entrecôte fanns. Det var väldigt bra viner i år, förklarar Janne Diffner.

Vad som var mindre bra var dock värmen.

– Det var jättehett, 35-36 grader varmt. Det var jättesegt för alla. Många fick olika slags behandlingar längst banan.

– Det gick ut en varning dagen innan loppet om att det skulle bli hett. Vi drack så mycket vatten så vi blev yra. Det märktes att det var fel på saltbalansen i kroppen. Vi raglade i mål, på grund av vatten. Jag tror att vi drack för mycket vatten och för lite vin, fortsätter Janne.

Hettan gjorde att de ändrade sin syn på tidsprestationen i loppet. Adam och Kalle klarade loppet på 4.57 timmar, Janne kom i mål en timme senare.

– Det gick långsamt. Det var inte ens 200 deltagare som hade en tid på under fyra timmar. Det var ett tungt lopp.

Borlängeborna hade som målsättning att gå på händer i mål, precis som Janne gjorde när han deltog i loppet för 13 år sedan.

– Det gjorde vi allihop, men det var lite svårt att komma upp i stående.

De flesta deltagare i loppet klär ut sig och årets tema var historia. Släktingarna från Borlänge valde att springa i masperuk och knätofsar med dalkarlarnas uppror mot Gustav Vasa som historisk infallsvinkel.

– De flesta var utklädda till romare. Vi var nog lite udda, många plåtade oss, förklarar Janne som också berättar att de direkt efter målgång bestämde sig för att inte delta i loppet igen.

– Men vi får se. I vanliga fall är det inte så varmt.