Annons
Vidare till dt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Genuina kulturpersonligheter

Nyligen hölls i Nyhammars Folkets hus en konsert till minne av Robert Linnerud, som tidigare i år lämnade oss. Han saknas av många, inte minst alla kulturmänniskor i vår kommun och kanske framför allt alla Dan Anderssonälskare.

Robert Linnerud var en tid kulturchef i Ludvika kommun, "den ende kulturchef, som vår kommun haft" enligt många på konserten.

Robert visste vad kultur var och han gynnade alla genrer inom kulturlivet. Han var också den som startade Dan Anderssonveckan bland annat.

På den tiden fanns också en kulturmänniska, Folke Thelin, som ordförande i Kulturnämnden. Men, som alltid när tiderna blir sämre och ekonomin försämras får kulturen stryka på foten, antagligen av den anledningen, att det inte finns någon inom kommunen som vet vad kultur är.

Detta visade sig också tydligt under denna fina konsert, fanns det någon från kommunen på plats?

För nog finns det väl en kulturnämnd och en kulturchef i Ludvika samt ett närboende kommunalråd. Någon borde väl ha varit där som representant för kommunen och för att hedra en stor kulturpersonlighet.

Kulturintresserad

kommuninvånare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare