Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Gentleman vann Jämtlands Stora Pris

Annons

Gentleman var inte särskilt hövlig i Jämtlands Stora Pris. Han gjorde processen kort med sina konkurrenter och tog en enkel seger på 1.13,2.

Lähdekorpi var inte helt säker på formen hos sin topphäst men det var tvivel utan grund.

Lähdekorpi har alltid höga krav på sina hästar och det med all rätt. Det finns ingen tränare i landet som vinner fler lopp än finländaren.

Han har också höga krav på kuskarna men det är sällan Thomas Uhrberg gör några misstag. Han bedömde situationen helt rätt när Erik Svensson kom dånande med Bambino Banker i första kurvan. Uhrberg släppte ledningen med Gentleman för att blixtsnabbt gå ut i andraspår och sedan överta ledningen.

Uhrberg fick dämpa farten till 1.15,0 första varvet, han drog sedan undan i 1.10-tempo sista 600 metrarna och det blev en väldigt enkel seger före Finders Keepers och starkt spurtande Amour Ami.

I Finland får Gentleman bland annat möta elitloppsvinnaren L'Amiral du Mauzun som har tackat ja till en inbjudan.

Järvsöfaks har vunnit Sven O Perssons Minne sex gånger i rad. På lördagen tog han sin sjunde raka seger med Jan-Olof Persson i sulkyn. Enda orosmomentet var i starten när "Faksen" inte kunde behålla ledningen, men när Elias galopperade utvändigt så var det fritt fram för Persson.

Järvsöfaks fick sedan trava utvändigt om ledande Mörtvedt Jerkeld men segern var aldrig i fara.

Järvsöfaks är nu 13 år men ser lika pigg och fräsch ut som en unghäst.

Omsättningen uppgick till nästan 120 miljoner i Östersunds V75-omgång, med superjackpot blev utdelningen för sju rätt fina 145|392 kronor.

TT

Mer läsning

Annons