Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Genrepsföreställning med Kalle & Hans Vänner

Två av svensk tv:s mest populära programledare kommer under oktober och november att arbeta från samma scen.
– Jag hoppas och tror att Lasse Kronér och jag tillsammans med mitt band Hej Kalle blir ett svårslaget koncept. Dessutom kompletterar tjejerna i Abalone Dots oss perfekt, säger Orsas musikerkändis Kalle Moraeus.

Annons

Den gångna veckan har musikerna tillbringat i Orsa för att nöta in den show som ska framföras på 17 platser under två månader. Genrepföreställningen sker i kväll, måndag, i Folkparken Skeer, Orsa. Den enda plats i Dalarna där showen spelas i den här vändan. En show som annonseras som Kalle Moraeus & hans vänner Lasse Kronér och Abalone Dots.

– Lasse och jag har känt varandra sedan slutet av 1990-talet. Då hoppade jag in som vikarie i Trippel & Touch sedan Lasse fått en gitarr i huvudet. Det var också det inhoppet som blev startskottet för min solokarriär, säger Kalle Moraeus.

Trots att vi närmar oss slutet av året så är det ingen julshow som repats in i Orsa.

– Vi satte oss ner och diskuterade vad vi gillar för musik och vad vi helst vill spela. Dessutom har Lasse ett par oemotståndliga humornummer. Jag är säker på att det blir en hel del skratt under showen. Med andra ord blir det en blandning av humor och musik.

Även om 17 shower är spikade för höstturnén kan det bli en förlängning.

– Det verkar som om vi nu påbörjar ett ganska långt samarbete. Vi ska göra tio jobb till under våren och sedan finns det tre stora städer (Stockholm, Göteborg och Malmö) som vi gärna åker till.