Annons
Vidare till dt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Gehlin tycker V uppträder oansvarigt

Maria Gehlin (FAP), 2:e vice ordförande i skolnämnden, anser att en flytt av de båda gymnasieprogrammen är ett bra besparingsförslag.
Men samtidigt går hon till attack mot Vänsterpartiet och Daniel Riazat.
– Vänsterpartiet är totalt oansvarigt, säger hon.

Att gymnasieskolan måste lämna lokaler för att spara stora pengar kommer inte som någon överraskning, inte ens för Vänsterpartiet. Det menar Maria Gehlin:

– De har suttit med i flera år och diskuterat Falu gymnasiums framtid, där det varit känt att fastigheter måste plockas bort sett till elevunderlaget. Enligt den senaste prognosen har gymnasieverksamheten dessutom bara i år ett underskott på -26 miljoner kronor.

– Att i det läget ha mage att gå ut och säga att man inte ska göra någon besparing alls, utan i stället kräva mera pengar, det är totalt oansvarigt. Var ska de ta pengarna ifrån? Vänsterpartiet verkar inte klara av att styra en politisk organisation, säger Maria Gehlin.

Är förslaget bra?

– Ja, det tycker jag. Dessutom kommer det i grevens tid.

Vill du se Hälsinggårdens högstadium flytta in i Haraldsbo?

– Är det samhällsekonomiskt försvarbart att göra något annat? Falupartiet är i nuläget inte berett att ge några pengar till ett nytt skolbygge i Hälsinggården.