Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Personbil med tre personer voltade av vägen nära dalagränsen – slogs med tillhyggen och kniv efteråt

En personbil voltade av väg 502 strax efter klockan 18 på tisdagskvällen. Enligt larmet till SOS färdades tre personer i bilen, som alla redan när de ringde 112 hade tagit sig ur bilen.

Annons

Tre personer och en hund färdades i personbilen när den voltade av vägen mellan Västanhede och Gammelstilla. Personbilen hade släpvagn och hamnade av okänd anledning liggande på tak i diket.

– Räddningsarbetet försvårades av att de drabbade personerna slogs för fullt på platsen med tillhyggen och kniv, vilket gjorde att ambulans och brandpersonal inte kan börja jobba förrän polisen som kommer från Falun kan säkra olycksplatsen, uppger Johan Melin, inre befäl vid Gästrike räddningstjänst.

Bilen med släpvagn voltade i diket. Foto: Niklas Hagman

Enligt polisen är det två personer som har bråkat med varandra på platsen. Den ena av dem omhändertogs för fylleri och en anmälan om misshandel är upprättad. Det var vid åttatiden fortfarande oklart hur många av de drabbade som kommer att behöva sjukhusvård.

Enligt Trafikverket rådde begränsad framkomlighet och trafiken på platsen beräknades påverkas fram till åtminstone klockan 20.15.

Enligt de inledande uppgifterna till SOS skedde olyckan på väg 502 i närheten av Grönsinka mellan Horndal och Österfärnebo. Närmare bestämt skedde den mellan Ängsnäs och Trekanten i höjd med Västanhede.

Uppdatering onsdag klockan 04:

Ingen av de inblandade, tre män i 30- till 35-årsåldern, behövde söka vård.

– Ingen av dem har heller gripits, men förhören med dem kommer att fortsätta för att bringa klarhet kring vad som hänt, säger Erik Hiding, vakthavande polisbefäl.

APPEN: Håll dig uppdaterad – ladda hem vår app för IPhone och Android här

Mer läsning

Annons