Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Döms för grov misshandel vid midsommarfirande

Midsommar 2016 blev våldsam för en Gävlebo i 20-årsåldern. Han döms för att ha misshandlat en annan man så svårt att denne fått livshotande skador och ett flertal frakturer.

Annons

Midsommar 2016 befann sig ett sällskap vid en sjö i Falu kommun för att fira.

Med ett undantag blev sällskapet rejält berusade.

En kvinna i sällskapet, som inte drack den kvällen, återvände morgonen efter för att leta efter en mobiltelefon hon trodde hon kunde ha tappat där.

Hon fann en man i 50-årsåldern från Gästrikland – som ingick i sällskapet – liggandes på marken. Mannen hade låg puls och var vit i ansiktet.

Hon och två vittnen till hörde mannen i 50-årsåldern säga Gävlebons namn. Enligt ett vittnesmål ska han ha sagt att det var Gävlebon som misshandlade honom.

Mannen i 50-årsåldern fördes till sjukhus och fick opereras akut för avlägsna en del av tunntarmen. Obehandlat hade skadorna kunnat vara livshotande.

Målsägande fick också frakturer i bland annat ansiktet, ryggkotor och revbenen.

Gävlebon nekade till misshandeln.

Tingsrätten konstaterar att skadorna mannen i 50-årsåldern fått inte kunnat uppstå på annat sätt än genom våld.

Gävlebon och målsägande var de sista som var vakna den kvällen. Blod från den misshandlade mannen hittades på Gävlebons jacka och skor.

Tingsrätten anser sammantaget att gärningsmannen inte kan vara någon annan än Gävlebon.

Gävlebon har tidigare dömts för våldsbrott. Tingsrätten anser att straffvärdet blir högt på grund av våldet och därför döms han till ett år och två månaders fängelse.

Mer läsning

Annons