Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

I kväll springer drygt fyratusen tjejer vårruset på Gävles gator

Klockan sju på tisdagskvällen går starten från Regementesparken vid Högskolan i Gävle. 4 578 anmälda tjejer kommer att springa, jogga eller gå fem kilometer i motionsloppet Vårruset.

Annons

Tv: Missa ingen sevärdhet under loppet – det här springer du förbi

–Det är färre deltagare än förra året. Då hade vi 5049 startande. Men det har minskat i hela landet, säger Karin Wood, GefleIF Friidrott.

En anledning kan vara att Vårruset utökats med tre städer, däribland Falun. Första starten går klockan 19 för de som vill tävla samt de som har ett tidtagningschip på nummerlappen. Med fyra minuters mellanrum startar sedan springa-, jogga- och lunka- grupperna. Det mesta är sig likt. Friskis och Svettis, Korpen, Fjärran Höjder och Gefle Gymnastikförening håller i uppvärmningen. Peppar deltagarna gör konferencieren Blossom Tainton.

– Det som kanske är nytt för i år är att innehållet i picknickpåsen är vegetariskt, säger Karin Wood.

I fjol sprang Ulrika Johansson snabbast av alla, hon kom i mål på tiden 18.26.

Kolla filmen från 2016: Häng med på Vårruset i Gävle 2016 – på 90 sekunder

Till årets motionsloppp Vårruset har 4578 personer anmälts.  Det är några hundra färre än förra året. Det går även att efteranmäla sig på plats till en kostnad av trehundra kronor.  För varje anmäld deltagare går femton kronor till Barncancerfonden.

Mer läsning