Annons
Vidare till dt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Gatuchefen beklagar försening

Gatuchefen Andréas Mossberg meddelar att belysningen snart ska vara i gång igen och att förseningen berodde på en skada på de gamla kablarna till belysningsanläggningen.
– Det har fördröjt idrifttagandet, vilket vi beklagar, säger han.

Säters kommuns gatuchef beklagar att igångsättandet av belysningen i området kring Siggebogatan har försenats.

– När vi renoverade Sjukhusvägen så bytte vi även belysningskablar längs sträckan. Vår belysningsentreprenör kommer inom kort att starta upp hela anläggningen igen. Tanken var att använda de gamla kablarna tills dess att de nya kopplades in. Dessvärre har det blivit en skada på de gamla kablarna i samband med renoveringen av gatan. Då vissa av närliggande gator går på samma belysningscentral påverkas tyvärr även de av detta, säger Andréas Mossberg.

Han låter även hälsa att Siggebogatan kommer att ses över tillsammans med Projekt Bergtäktsvägen under nästa år.

– När det gäller informationen till fastighetsägarna har vår entreprenör under projektets gång informerat fastighetsägarna. Dock har skadan på belysningsanläggningen fördröjt idrifttagandet, vilket vi beklagar. Vår entreprenör har dock sagt att det bör fungera igen i slutet av den här veckan alternativt i början av nästa vecka, säger Andréas Mossberg och tillägger:

– Projekt Sjukhusvägen har syftat till att rusta upp Sjukhusvägen så att både gata och vägbelysning är i bra skick för många år framöver.