Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Garcia håller undan i toppen

Annons

Sergio Garcia _ är det vinnaren?

Spanjoren spelar som i trans och leder British open-golfen med fyra slag inför sista rundan.

Tiger Woods är långt efter.

Garcia började tredje rundan med två slags försprång till sydkorean KJ Choi. Spanjoren, klädd i spanska färger, inte bara klarade nervpressen _ han utökade också sin ledning efter 68-rundan och står på totalt 204 slag.

Men på näst sista hålet var han riktigt illa ute.

Utslaget gick långt till vänster, rakt in i åskådarmassorna och träffade en fotograf. Tur för Garcia, otur för fotografen.

Bollen hamnade i ett hyggligt läge och Garcia tappade inga slag.

Spanjoren är van att jaga, nu är han den jagade.

Redo att vinna?

27-åringen som aldrig vunnit en major skuggas närmast av Steve Stricker. Vinner inte amerikanen bucklan och tio miljoner kronor, kan han glädja sig åt att vara den förste sedan banan byggdes om och förlängdes att gå runt den på 64 slag.

Strickers delade banrekord kom efter sju birdies. Han steg som en raket i resultatlistan och är ensam tvåa, tre slag efter Garcia, och får gå i ledarbollen med spanjoren.

Men det är gott om utmanare bakom Garcia och Stricker.

Amerikanerna Chris Di Marco och Stewart Cink, engelsmannen Paul Broadhurst, irländarna Padraig Harrington och Paul McGinley, Choi samt sydafrikanen Ernie Els delar tredjeplatsen, sex slag efter Garcia.

Och Tiger Woods? Han är ytterligare två slag efter. Inte mycket talar för att Peter Thomsons svit på tre raka British open-vinster (1954, 1955 och 1956) ska tangeras av Woods i Carnoustie.

Med lördagens 69:a står världsettan på 212 slag _ lika många som Pelle Edberg _ och måste få allt med sig för att passera de 14 spelare han har framför sig.

Mer än det väldiga avståndet till Garcia talar emot Woods. Vid de tolv majors han vunnit genom åren har han alltid haft ledningen efter 54 hål.

Men bollarna går inte dit han vill.

I fredags hamnade en i bäcken Barry Burn. En snedträff på lördagen slog rätt i pannan på Jennifer Wilson från Nordirland.

Den stackars åskådaren fick sys med två stygn.

TT

Mer läsning

Annons