Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Gamla macken i Grangärde får nytt liv hos hockeyklubben i Smedjebacken

Goda kontakter, en stor dos ideell arbetskraft och en målmedveten inställning. Det är bra att ha när en bensinstation ska återanvändas som omklädningsrum och förråd hos en hockeyklubb.

Annons

Det handlar således om OKQ8:s nedlagda bensinstation i Grangärde i Ludvika kommun som modul efter modul demonteras och flyttas ned till Herosfältet i Smedjebacken.

Vid ishallens södra gavel kommer de totalt sex modulerna göras om till omklädningsrum och förråd.

Det kommer att tillföra Smedjebackens hockeyklubb, SHC, 240 kvadratmeter golvyta och utrymmen som klubben strävat efter i åratal.

– Ja, det här blir ett rejält tillskott för föreningen och medför att vi kommer att kunna höja statusen ordentligt när både senior- och juniorlag får egna omklädningsrum, säger klubbens styrelseordförande Gert Gustavsson belåtet.

I dagsläget har tre av de vardera 40 kvadratmeter stora modulerna transporterats ner.

Om hockeyklubben inte nappat på erbjudandet om modulerna hade de blivit flis påpekar Gert Gustavsson.

Men även om modulerna i sig inte belastar klubbkassan framgår det att projektet kräver både en massiv arbetsinsats och kommer att kosta föreningen sexsiffriga belopp i transporter, markarbeten samt el- och va-anslutningar.

– Det är massor av mantimmar som har och kommer att läggas ned i det här projektet, men det är samtidigt kul att den där "bykänslan" när alla hjälps åt finns kvar.

Till detta kan läggas att kommunstyrelsen vid sitt senaste sammanträde klubbade igenom det nyttjanderättsavtal som ger hockeyklubben tillstånd att uppföra modulerna på kommunens mark.

Annons