Annons
Vidare till dt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Galant, galantare, Galante

Ljumskproblemen gjorde att han inte vågade starta matchen.
När Alexander Galante Carlström, 23, klev av planen var han fyramålsskytt.
– Skönt att veta var jag står någonstans, säger IBF Falun-stjärnan efter 11–3 i SSL-genrepet mot MIK Västerås.

Det var på landslagslägret i förra veckan som Alexander Galante Carlström fick en bristning i höger ljumske, vilket hindrade honom från spel i träningsmatchen mot Växjö (landslagsseger med 7–1) i helgen.

– Sedan har jag inte tränat på hela veckan, avslöjar han.

Problem med båda ljumskarna har dock följt Galante Carlström längre än så.

– Från och till i nästan ett år och tre månader. Det kommer ofta när det blir överbelastat, som vid landslagsläger då det är mycket matcher och träningar, berättar han.

Osäkerheten inför matchen mot MIK Västerås i Hedemora i går kväll, IBF Faluns genrep inför seriepremiären borta mot Linköping på onsdag, var så stor att Alexander Galante Carlström startade matchen på bänken och junioren David Göras gick in i förstafemman.

Efter att ha spelat de sista minuterna av perioden i ett IBF Falun som inte alls kom i gång gjorde Galante Carlström rehabövningar i paus – och kom ut och satte eld på laget i de två sista perioderna.

– Jag fick många bra passningar..., säger måltjuven, som drog in 3–1 i krysset i mitten av andra innan han svarade för ett äkta hattrick på drygt tre minuter i slutet av tredje.

– Snyggast var nog sista, när både (Alexander) Rudd och (Rasmus) Enström var inblandade. Det blir ofta snyggare om fler är involverade.

Innan landslagslägret valde Galante Carlström, som i våras hade SM-slutspelets bästa målsnitt trots att han spelade med en hårt tejpad högerfot efter en stukning i slutet av grundserien, att kliva av sista matchen i hemmaturneringen Hotell Bergmästaren Cup mot AIK vid ställningen 2–2 i början av tredje perioden.

"Jag tyckte att det gick sådär för mig," förklarade han beslutet för DT-sporten.

Hur viktiga var de här målen för dig?

– Det är alltid viktigt att göra mål – det är därför jag spelar – och att få veta var man står någonstans.