Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Gahnshag lovar att nya hoppbackar ska byggas

Den beryktade gropen på Lugnet blir inte kvar.
Nya ungdomshoppbackar ska byggas på platsen.
Det beskedet lämnar nu kommunalrådet Jonny Gahnshag (S).

Annons

– Vi kan inte bara kratta igen och glömma bort en grop, som hittills kostat kommunen fem miljoner kronor. Det tror jag alla är överens om, säger Jonny Gahnshag.

Det första spadtaget för de nya ungdomshoppbackarna på Lugnet togs våren 2010.

Men sedan har det inte hänt mycket mer än att det blivit en stor och omtalad grusgrop på platsen. Sprängningsarbetena är också stoppade sedan en tid tillbaka.

Rykten har gått om att det inte skulle bli några ungdomsbackar alls, men det tillbakavisar Jonny Gahnshag.

Nya backar ska byggas.

Tidigare i veckan träffades delar ur styrelsen i LufAB, för att diskutera igenom saken ännu en gång.

– Någon fullskalig lösning blir det inte, det handlar om alldeles för mycket pengar. Det gäller att hitta rätt nivå och det blir troligen ett mellanting av att inte göra något alls och en helhetslösning, säger Jonny Gahnshag.

Blir det en, två, tre eller fyra backar?

– Jag vill i nuläget inte säga något om det, utan ber att få återkomma i ärendet.

I nästa vecka kommer representanter från FIS (internationella skidförbundet) på besök till Falun för att göra en ny inspektion av den blivande VM-arrangören.

– Då vill jag kunna överlämna ett tydligt besked till FIS om hur vi tänkt oss med ungdomshoppbackarna. Nu har det varit en massa spekulationer hit och dit ett längre tag, säger Jonny Gahnshag.