Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Gagns Inn-huset till salu

Monteliusfastigheten, i dag Gagns Inn, är till salu.
Sussie Andersson och Daniel Holmlin, som 2010 köpte den anrika affärsfastigheten och förvandlade den till ett nöjes- och matpalats, har fastigheten till försäljning för 3 875 000 kronor.

Annons

Montelius´ affärsfastighet byggdes 1936 och är en av Gagnefs mest kända byggnader.

Den var i stort behov av upprustning när Sussie Andersson och Daniel Holmlin köpte den och inledde en mycket omfattande renovering.

– Möjligheternas hus, konstaterade Daniel Holmlin, som efter att ha tittat på några alternativ återgick till sin och sambons ursprungsplan när det gällde framtida användningsområde.

Det innebar att de byggde om och ut fastigheten för att sedan använda den som restaurang, pub och hotell med konferensmöjligheter.

För sitt arbete har de fått Gagnefs kommuns miljöpris och i motiveringen hette det bland annat att de "lyft hela Gagnefs kyrkbys boendemiljö till glädje för alla".

Även Gagnefs hembygdsförening har uppvaktat paret och bland annat överlämnat en dokumentation med fokus på den anrika fastigheten, som haft en central roll i kyrkbyns 1900-talshistoria.

Nu är fastigheten – med en stor damm med en ö samt flera mindre hus – till salu.

Lokal- eller boytan är 730 kvadratmeter, biytorna uppgår till 250 kvadratmeter och tomten är på 6 760 kvadrat.

Priset är 3 875 000 kronor.

Tidningen har varit i kontakt med Daniel Holmlin, som i dagsläget inte vill kommentera en eventuell försäljning.