Annons
Vidare till dt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Gagnefs lokalreporter Kent Olsson går i pension: "Jag har älskat mötena med människor."

Det är nu nästan ett halvsekel sedan Kent Olsson publicerade sin första artikel i Falu-Kuriren. Mest förknippad är han med Gagnefs kommun, där han troget vaktat redaktionen i Djurås under de senaste trettio åren.
– Jag har skrattat och gråtit, känt förtvivlan och sökt hopp, skriver Kent Olsson i sin avskedskrönika inför pensionen.

För många har Kent blivit något av personifieringen för lokal journalistik, då han ihärdigt och med glimten i ögat bevakat de politiska turerna i Gagnef (för de är många) och med stort hjärta varit den lilla människans förkämpe.

Vi som haft förmånen att jobba med Kent får nu säga hej då och på återseende till en väldigt omtyckt kollega, som alltid har några visdomsord och anekdoter att dela med sig av. För Kent, en man med många järn i elden, misstänker vi att pensionen kommer handla mindre om att trappa ner, och mer om att han nu får möjlighet att lägga sin outtömliga energi på andra saker än det journalistiska.

Läs Kent Olssons avskedskrönika här.