Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

"Vilken kostnad är det som försvinner?"

Annons

Kommunens gatu- och va-avdelning har under den senaste veckan fått ta emot klagomål över att de som delar tunna får betala vardera 60 procent av hel avgift.

Avdelningens personal har förklarat att det beror på att de som delar tunna står för kostnaderna för den hantering som trots allt ger dem en kraftigt reducerad taxa.

Ann-Gret Olsson (s) tycker ändå att det är orimligt att två som delar tunna ska betala 120 procent av hel avgift och att tre som delar tunna ska betala 180 procent.

-Vi måste ha mer ingående diskussioner om taxe-konstruktionen, säger hon och påpekar att socialdemokraterna yrkade på avslag och reserverade sig när kommunfullmäktige beslutade att höja flera kommunala taxor, bland annat va- och renhållningstaxan.

Anders Ahlgren tycker att det finns tre relevanta frågeställningar i sammahanget:

Finns soporna kvar?

Åker sopbilen kortare väg?

Blir det mindre administration?

-Det jag kommer fram till är att det enda som påverkas när två fastighetsägare delar tunna är att sopbilen och dess personal slipper ett lyft av en soptunna, säger kommunalrådet och tillägger:

-Alla andra kostnader är ju kvar eftersom antal abonnenter är oförändrat, eftersom det är lika många kilo sopor vi ska betala för att få bränna och eftersom bilen har samma antal kilometer att köra.

KENT OLSSON

Mer läsning

Annons