Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Utvecklingsarbete med sopstart

Utvecklingsarbetet börjar med – sopor.
– Genom att flytta återvinningsstationen till en mer undanskymd plats skapar vi utrymme för centrumutveckling, säger Alf Tangnäs inför tisdagskvällens möte i Dala-Floda.

Annons

Intresseföreningen i Dala-Floda är verkställande förening i Besöksnäringsutveckling Dala-Floda, ett EU-projekt inom Leader DalÄlvarna. Gagnefs kommun är projektledare, Ingegerd Lindfors ekonomiskt ansvarig och Alf Tangnäs projektledare.

– Projektet går ut på att planera och hitta former för ny utformning av centrum, att stimulera idéer och kreativitet för att utveckla Floda hemslöjd och att skapa besökspaket och nytänkande samt bilda nätverk för att dra kommersiell nytta av natur- och kulturturismen i Dala-Floda, berättar Tangnäs.

På tisdag kväll hålls ett tredje informationsmöte i Floda församlingshem och en av kärnfrågorna är var återvinningscentralen ska ligga.

– Marken mitt i centrum behövs om vi ska flytta dit Strandbackens gamla skola och använda den för att utveckla hemslöjdens, men även annan kulturell, turistiskt och sysselsättningsskapande verksamhet, förklarar projektledaren.

Han är glad över flera enskilda initiativ, bland andra Karin Zetterquists och Thomas Dolks Facebooksida Dala-Floda i centrum, och uppmanar alla intresserade att känna sig delaktiga i projektet och välkomna att bidra med idéer och så småningom även olika typer av arbetsinsatser.

– Projektet tar slut den sista augusti och då ska vi tillsammans ha lagt fast en plan för hur vi ska gå vidare, vad vi ska göra, hur de konkreta åtgärderna ska genomföras och finansieras och vem eller vilka som ska stå som ansvariga. Det är sådana frågor vi nu ska ta ställning och dessutom ska vi slutföra bildandet av en kontaktgrupp för det fortsatta arbetet.

Alf Tangnäs är övertygad om att de projekt som diskuterats är genomförbara:

– Det förutsätter att vi vill och är beredda att hjälpas åt. Och gemenskapen och engagemanget är stort.

Mer läsning

Annons