Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Tre Gagneflag till riksfinal i golf

/
  • Unga golfare. Det gick bra för de deltagande lagen från Gagnefs golfklubb när de spelade i Skandia scramble i Söderhamn.  Foto: Gagnefs GK 

Annons

Klubbens tjejlag kom tvåa, en placering som hade räckt för att ta sig vidare till finalen. Men tack vare en belöning från Svenska Golfförbundet mottog Gagnefs Golfklubb tidigare i sommar, två så kallade wild cards, för sitt gedigna arbete med klubbens juniorer. Tack vare det fick tjejlaget, och ett av klubbens andra killag, startplatser i riksfinalen utan att behöva kvala. Och efter segern i regionkvalet är nu tre, fyramannalag, ifrån Gagnef redo för riksfinalen.

- Det är otroligt roligt att det går så bra och vi brukar få väldigt mycket uppskattning för vårt arbete med ungdomarna, säger ungdomsledaren på Gagnefs Golfklubb, Gunnar Hedqvist.

I september åker ungdomarna, tillsammans med Falun och Borlänges tjejlag, samt tränare, föräldrar och supportar med buss ner till Skåne. Riksfinalen spelas för tjejerna på Lunds GK och för killarna på Kävlinge GK, den 17 september.

I belöningen från Svenska Golfförbundet ingick även en inbjudan för alla spelare och ledare, att gratis få åka till Solheim Cup, som i år anordnas i Sverige, och spelas dagen före riksfinalen på Tylösand.

- Det är en tävling i världsklass där Europa tävlar mot USA, och spelare som Annika Sörenstam och Maria Hjort kommer att spela. Alla ser fram emot att se tävlingen oerhört mycket, och det är en riktig sporre för ungdomarna att få se de här spelarna, säger Gunnar Hedqvist.

Mer läsning

Annons