Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Takomläggning och mögelsanering

Behovet av underhåll av taket på Gagnefs församlingshem är akut.
Samfällda kyrkofullmäktige har därför beslutat att öka driftkostnaderna för 2012 med 850 000 kronor för bland annat en takomläggning samt mögel- och algsanering.

Annons

Taket på den gamla delen av församlingshemmet har reparerats efter ett läckage.

Efter den akuta reparationen har den kyrkliga samfälligheten låtit genomföra en besiktning för att ta reda på om det krävs ytterligare åtgärder.

Besiktningen visade att det krävs två större underhållsåtgärder:

Taket på den gamla delen av församlingshemmet måste läggas om med papp, läkt och nytt tvåkupigt lertegel samt ny plåttäckning i ränndalarna.

En mögel- och algsanering måste ske på kallvinden på den gamla delen av församlingshemmet, där också värmeisoleringen måste kompletteras och ökas och ventilationen av vindsutrymmet förbättras.

Men i budgeten för 2012 finns inga medel avsatta för mer omfattande underhåll och de nödvändiga åtgärderna har kostnadsberäknats till ungefär 765 000 kronor.

På förslag av kyrkonämnden har samfällda fullmäktige beslutat att öka driftkostnaderna med 850 000 kronor, men några av ledamöterna förordade att takomläggningen skulle flyttas fram. Då skulle underhållskostnaderna under 2012 begränsas till 500 000 kronor.

Men efter votering och med 16 röster mot fyra gick fullmäktige på nämndens linje.

Arbetena ska genomföras så snart som möjligt.

Mer läsning

Annons