Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Skotrar förstör grödor

Annons

Ett 20-tal personer deltog i årsmötet, som hölls i Forsgärdets bystuga.

Gagnefs Skoterklubb har under en följd av år propagerat för en ordnad och hänsynsfull skoteråkning. Enligt kommunens föreningskonsulent Ulla Immler har det gett effekt och klagomålen om att skoteråkare kör över känslig jordbruksmark och genom skogsplanteringar är betydligt färre i dag än för bara några år sedan.

– Men i den västra kommundelen är det fortfarande en del problem, konstaterade deltagarna i LRF-årsmötet i Dala-Floda.

– När skotrarna kör över viss åkermark orsakar de isbrännor, som leder till att grödor inte övervintrar, utan blir förstörda. Det förekommer också att de kör på oplogade skogsbilvägar, vilket ger merarbete och extrakostnader när och om avverkningar gör det nödvändigt att ploga vägarna, heter det i ett uttalande från styrelsen, som vädjar till skoteråkarna att ta hänsyn och att följa gällande bestämmelser.

Årsmötet gästades av en representant för Länsförsäkringar, som informerade om försäkringsfrågor. Lantbrukaren och poeten Per Wålstedt från Hagen i Dala-Floda läste dikter ur sin uppmärksammade posei-cd "Bondfasoner".

Avdelningens styrelse består av Berndt Olsson, ordförande, Göran Pers, sekreterare, Birgitta Lennström Pers, kassör, samt Hans-Erik Bertilsson, Christer Hedbom och Linnéa Olsson.

Mer läsning

Annons