Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Skolledningen svarar på kritiken

Barn- och utbildningschef Håkan Elfving bemöter komvuxlärarens kritik och hävdar att skolledningen sett över vuxenutbildningens organisation och avsatt "tillräckliga resurser".

Annons

Tidningen har tidigare berättat om komvuxläraren som efter 40 tjänsteår i Gagnef slutade för att inte bli sjuk av arbetssituationen.

– Se över vuxenutbildningens organisation och hanteringen av SFI-undervisningen, uppmanade läraren kommunledningen.

I skrivelsen hävdade läraren också att kommunikationen uppåt inte fungerar.

– Det är inte korrekt. Vi har kommunicerat, vi vet att antalet sfi-elever ökat – från 20-25 för några år sedan till 44 i dag – och när vi sett över organisationen har vi tagit hänsyn till det och förstärkt där vi tycker att det behöver förstärkas. Vi diskuterar med Leksands kommun om ett samarbete för att hitta rätt kompetens till eleverna, i mindre kommuner behöver vi samverka kring sådant, säger Håkan Elfving.

Han håller med om att lokalsituationen varit och är tuff med anledning av Mockfjärdsskolans ombyggnad och säger att efter jul har vuxenutbildningen fått mer lokaler i "bankhuset" i Djurås.

Elfving vill inte kommentera personfrågor, men säger att generellt följer kommunen gällande arbetslagstiftning.

– Vi vill att våra anställda ska ha förutsättningar att göra bra jobb och inte uppleva arbetssituationen som övermäktig. Vuxenutbildningens organisation förändrades år 2010 och alla är inte nöjda med förändringen, varför vi jobbar på förbättringar. Vuxenutbildningen har generellt, inte bara i Gagnef, fått minskade resurser, men samtidigt har också antalet elever minskat, säger han.

Den 14 februari ska kommunstyrelsen ta upp lärarens skrivelse och därefter ska kommunen ge läraren ett skriftligt svar.

Mer läsning

Annons