Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Skådespelaren Ola Rapace lyfter skrot i Mockfjärd

/
  • Vänner. Stefan Reijer från Mockfjärd, är Ola Rapace tränare och vän.  Foto: Lovisa Svenn
  • Träning. Ola Rapace får slita hårt för att komma i form.  Foto: Lovisa Svenn

Annons

När Ola Rapace ska börja filma är ännu inte riktigt klart men han tror att det är på gång inom ett år. Det handlar om boxning denna gång och mer vill han inte riktigt berätta om filmen.

Med dalälven bakom oss så slår vi oss ner vid en bänk i solen för en pratstund.

– Det är bråttom nu, jag måste i alla fall gå upp tio kilo innan vi börjar filma. Ju mer jag hinner träna desto bättre, säger han.

Varje dag tränar Ola en och en halvtimmes-pass, tre gånger om dagen. Men det finns naturligtvis tid för annat också.

– Vi har inte utforskat Dalarna så mycket, men vi besökte Tansen för några dagar sedan. Jag har aldrig varit i Mockfjärd och Dalarna är så otroligt vackert så man nästan blir lipfärdig, säger han.

Han har tillbringat veckan i Mockfjärd på Atletklubben med sin fru och deras två barn. Mellan varven av intensiv träning brukar han i alla fall hinna bada lite med barnen och visst verkar han tycka det är skönt att vara i Dalarna i stället för Stockholm.

Det är tack vare Stefan Reijer och hans bror Mats, som driver atletklubben i Mockfjärd, som Ola befinner sig där.

– Vi träffades på Bosöns riksidrottsinstitut i Stockholm, och Stefan tyckte det kunde vara en bra idé att träna intensivt här uppe, säger Ola Rapace och fortsätter.

– Dessutom har Stefans bror, Mats, högsta tränarutbildning i tyngdlyftning, som man kan få i Sverige. Det är roligare att träna med folk som verkligen vet vad de gör, och kan.

Stefan Reijer är glad att Ola är i Mockfjärd och tränar.

– Jag tror det kommer öppna dörrarna för mer arbete här på Mockfjärd atletklubb. Här är alla välkomna, vi har precis allt vad man behöver för att träna. Ola är en otroligt lätt människa att arbeta med, och jag har nog aldrig sett någon med sådan drivkraft som han. Ola har bättre vilja än många idrottsmän jag träffat, säger Stefan.

I klubbhuset står det redskap på över och undervåningen och Stefan berättar att det enda som ska rustas upp nu är gymmet och att det förhoppningsvis kommer att ske inom snar framtid.

– Då kommer allt bli perfekt här, säger han.

Mer läsning

Annons