Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

"Ska vi skrämmas att flytta?"

Annons

Kvinnan, som av hänsyn till sin familj, valt att vara anonym, berättar att familjen köpte hus i Dala-Floda i hopp om en bra och trygg tillvaro.

- Jag kunde inte ens i min vildaste fantasi tro att det skulle bli så här. Redan från första stund fick vi skulden för allt dåligt som inträffade. Mina barn är inga oskyldiga änglar - sådana barn finns inte - men de ska inte behöva stå till svars för sådant som de bevisligen inte haft med att göra. Om de agerar fel ska de få veta det, men som mor kan jag aldrig någonsin acceptera att någon hotar eller går till handgripligheter mot mina barn, förklarar kvinnan.

Hon berättar att hon jobbat många år inom industrin och att hon alltid försökt att göra rätt för sig och fostra sina barn till bra samhällsmedborgare.

- Vi är absolut inte perfekta, men vem är det? När vi bodde i en annan by knackade det en dag på dörren och utanför stod en man som berättade att ett av mina barn pallat morötter i hans trädgårdsland. Vi hade en lugn diskussion och var helt överens om att barnet skulle följa med honom hem och rätta till det som skadats. Det enda jag begär är att jag och min familj ska få vara i fred och behandlas med respekt.

När det gäller Leif Olsson och Lasse Larsson hänvisar kvinnan till tingsrättens domar, som hon beskriver som skäliga.

- Vi vill absolut inte vara osams med våra grannar eller med någon annan, men lagen är lika för alla. Ingen får slå eller hota en annan människa och mina barn ska inte behöva vara rädda för grannar och bybor.

Hon är orolig för att insamlingen kommer att piska upp en stämning mot hennes familj och hon säger att hon känner mest oro för sina yngsta barn.

- När andra fått betala med böter och skadestånd får mina barn betala med rädsla och otrygghet. Insamlingen ger helt felaktiga signaler. Är invånarna verkligen beredda att betala för att vi hotas och misshandlas? Vill de på det här sättet skrämma oss till att flytta?

I sin nya polisanmälan skriver kvinnan att hon uppfattar uppropet om en insamling som ett hot och hon tillägger att personer i bygden uttalat att de ska ställa till ett h-e för henne och skrämma bort henne från bygden.

- Jag kommer att kontakta BRIS, Barnens rätt i samhället, berättar hon och tillägger att hon har och tar ansvaret för sig och sina barn.

Mer läsning

Annons