Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Samspråk invigdes i helgen

/
  • Hästskjuts. Kusken Ole Halse stoet
  • Invigningstalare. Kulturnämndens ordförande, Lill-Karin Gustafsson (c), klippte band och invigningstalade när konsthändelsen
  • Nöjda konstnärer. Konstnärerna bakom Samspråk välkomnade besökarna till konsthändelsen vid invigningen. Från vänster: Margareta Marjeta, Kerstin Bergman, Birgitta Steger, Yngve Mauritsson och Petter Börjesson med sonen Alvar. (Ej med på bild Anders Rundqvist).

Annons

Ett 60-tal besökare hade samlats i den vackra skogsgläntan i Gagnefs kyrkby för att närvara när Samspråk invigdes i helgen. I sitt invigningstal strödde Lill-Karin Gustafsson idel lovord över konstprojektet som hon sett fram mycket mot:

- Det här är helt i min smak och jag är säker på att Linné också hade tyckt mycket om idén att ordna en konstutställning i naturen.

Därefter förklarade hon hur roligt det är att vara - vad hon enligt tidningarna kallas - "kulturboss" i Gagnef:

- Det finns så mycket duktiga och kreativa människor här, så man vet aldrig vad som kan hända. Men det är väl bra så att vi politiker inte soffar till oss, skrattade hon.

Vidare konstaterade hon att konstprojektet måste varje politikers dröm - och riktade blicken mot kommunalrådet Anders Ahlgren (c) som fanns i publiken:

- Det behövs inga investerings- eller driftskostnader och det är öppet året runt, skrattade hon.

Margareta Marjeta som är en av initiativtagarna till projektet var nöjd.

- Det har varit en intensiv vecka men det är skönt att vi är flera som kan hjälpas åt, berättar hon.

Förhoppningen är att besökare på sin vandring i utställningen ska samtala kring vad konst egentligen är eller kan vara. Men, enligt Margareta, är det också ett sätt att locka ut människor till en vacker mötesplats i naturen.

- Jag tror att det finns ett behov av nya mötesplatser där samtal kan leda vidare till nya kopplingar och idéer som kan befrukta varandra - därav namnet Samspråk.

Mer läsning

Annons