Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Samordning ska ge bättre färdtjänst

Annons

En samordning av färdtjänsten och övriga samhällsbetalda resor ska ge lägre kostnader och bättre service.

-Ännu ett exempel på fördelarna med en viss sam-ordning över kommungränserna, säger Gagnefs kommunalråd Anders Ahlgren (c).

En samordning av samhällsbetalda resor förbereds just nu i länet. Samtliga 15 kommuner samt landstinget är involverade i planerna.

-Om allt går som planerat ska den nya organisationen, byggd på ett enhetligt reglemente, rulla i gång under 2007. Genom att samordna resorna i kommunerna och över kommungränserna ska vi kunna ge bättre service till lägre kostnader, hävdar Anders Ahlgren.

I Gagnefs kommun, där de samhällsbetalda resorna årligen kostar omkring tolv miljoner kronor, ska- under förutsättning att kommunfullmäktige säger ja -kommunstyrelsen ta ett övergripande ansvar för resorna och samordningen av dem.

Kommunalrådet anser att det här är ytterligare ett bevis på att Dalarna är moget för ett utökat samarbete och inte minst på att en viss samordning kan ge fördelar på flera plan, både praktiskt och ekonomiskt.

Förändringen berör i Gagnef mellan 250 och 300 färdtjänstberättigade, men också mängder av skolelever och andra kommuninvånare.

-Målsättningen är att resenärerna ska märka att servicen förbättras, säger kommunalrådet.

KENT OLSSON

Mer läsning

Annons