Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Säkertrottoarblevtrafikfara

Trottoaren skulle öka säkerheten.
Nu ansöker Djurås samfällighetsförening om kommunalt bidrag för att ta bort trottoaren på Älvuddsvägen. Beräknad kostnad: 178 750 kronor.

Annons

Efter några år har det visat sig att trottoaren på Älvuddsvägen inte fungerar på det sätt som de boende vid vägen och vägföreningen hoppades.

I en skrivelse till kommunen förklarar samfällighetsföreningen att säkerheten för cyklister har försämrats och att många har skadat sig när de vid möte med bilister försökt åka upp på trottoaren.

Rullstolsbundna får inte plats på trottoaren, utan måste köra på vägbanan och inte heller de kommer upp på trottoaren när de möter eller blir uppåkta av bilister.

Föreningen berättar vidare att vårdhemmets patienter på promenad med personal också har likartade problem samt att det är trångt för barnvagnar.

Dessutom har skötseln av vägen fördyrats genom anläggandet av trottoaren, som är opraktisk vid både snöröjning och sandning.

Kostnaderna för att riva gångbanan, ta bort kantstenen och asfalten och lägga ny asfalt samt måla upp en så kallad spärrlinje beräknas till 178 750 kronor.

Vägföreningen har inte medel till det här, utan ansöker om kommunalt bidrag.

Mer läsning

Annons