Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ridläger i Mockfjärd

/
  • Ryttare. Från vänster, Magnus Svensson, Erik Eriksson, Saga Storm och Pekka Puhakka på väg ut på en ridtur.  Foto: Maja Berg

Annons

- Jag har ridit i fyra år och det är jättekul. Vissa saker är svåra som att galoppera och hoppa, berättar Saga Storm, medan hon gör sig redo att ta ut hästen Mr. Ed ur spiltan.

Det råder full aktivitet i stallet - hästar och ryttare gör sig klara för ridlägrets första tur - och alla fyra deltagare kan rida sedan tidigare.

- Det är kul för nu får de rida tillsammans i flera dagar och rida ut i skogen också, säger Marit Larsjos, som är ridlärare på lägret som pågår hela helgen.

Pekka Puhakka är gruppens verkliga veteran - han rider sedan tio år på ridklubben och varje tisdag hjälper han även till att köra in sågspån i stallet.

- Det är jättekul att vara i stallet, säger Pekka, som tillsammans med kompisen Erik Eriksson var med på uppvisningen när ridklubben hade medlemsfest, och Erik instämmer:

- Det var jättekul att vara med på uppvisningen - och jag gillar verkligen att rida, för det finns allt möjligt kul med det, som att trava, hoppa och galoppera.

Mer läsning

Annons