Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Rektorn fick bakläxa

/
  • Slagverksensemblen Melody Groove gav prov på takt och ton under julkonserten.
  • Cellisterna Emmy Holton och Tilda Lärke spelade tillsammans med Jonas Forsberg, flygel, och under överinseende av Eva Hannerz.
  • Josef Bengtsson spelade trumpet – sedan han hämtat noter åt sin ackompanjatör och rektor Jan Sjönneby.

De yngre musikeleverna svarade för en trivsam och variationsrik konsert.
Den ende som inte gjort sin läxa var musik- och dansskolans rektor Jan Sjönneby.

Annons

Ungefär 175 personer hade bänkat sig i Lindberghallen för julens stora konsert med den kommunala musik- och dansskolans yngre elever och ensembler.

Totalt medverkade ett 100-tal elever.

Bland ensemblerna märktes Kaxi- och Maxiblåset, slagverksensemblen Melody Groove, stråkgänget under ledning av Elisabeth Söderlund-Larsson och fiolgruppen under ledning av Hanna Lindblom.

Det var trumpetarnas afton när det handlade om antalet solister, men det var också många elever som bjöd på njutbara musikupplevelser.

– Återväxten är god, inte minst när det gäller fiol och på stråkinstrument över huvud taget, tycker Jan Sjönneby.

Han fick kvällens skratt när han berömde eleven Josef Bengtsson för att han lärt sig spela sin låt utantill – och sedan efter en kort tankepaus ändå bad Josef att hämta noter till stycket.

– De är till mig, jag har nämligen inte gjort min läxa, tillstod rektorn, som i just den här låten skulle ackompanjera på flygel.

Den 15 december ger skolans äldre elever och ensembler sin julkonsert i Gagnefs kyrka. Fyra dagar senare, den 19, ger körer och sångsolister konserten "Sång i vinternatt" i Floda kyrka.

Mer läsning

Annons