Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Prisades för skrivande

/
  • Här är pristagarna. I den främre raden ses från vänster Tuure Paananen, Tilde Gottfrids och Cecilia Oksanen. Bakom dem står Alva Wadlund, Jonna Härmark, Robert Paananen och juryledamoten Maria Johansson.
  • Tim Bergström visar upp en av de bakelser som serverades under festen i Sporthallen.
  • Linus Hampgård, Viktor Tjulander och Adam Hammourin stod för den musikaliska underhållningen.

Syftet var att uppmärksamma och uppmuntra barns skrivande.
Cecilia Oksanen fick juryns specialpris för sitt uttryckfulla språkbruk.
Och Alva Wadlund, Tuure Paananen, Tilde Gottfrids, Robert Paananen och Jonna Härmark tilldelades Mockfjärdsskolans Lilla Nobelpris i "uppsatsskrivning" vid en ceremoni i Sporthallen.

Annons

Ett 100-tal elever i årskurs fyra-sex vid Mockfjärdsskolan har skrivit var sin berättelse på temat "Oj, vilken tur".

– Eleverna har varit väldigt engagerade och jobbat hårt, berömmer Catrin Olsson, klassföreståndare i årskurs sex.

Efter att ha hört berättelserna har eleverna i varje klass valt tre bidrag som sedan bedömts av en jury bestående av bibliotekarie Maria Johansson samt en mellanstadielärare och fem niondeklassare.

På måndagen var det prisutdelning och fest. Vid dukade bord och i skenet från stearinljus kalasade deltagarna på bakelser i form av dekorerade kladdkakemuffins och saftdrinkar i sockerfrostade glas.

– Bakelserna är jättegoda, berömde Tim Bergström och tillstod – efter en konstpaus – att han själv varit med och bakat dem.

För musik svarade en trio bestående av saxofonisterna Adam Hammourin och Viktor Tjulander samt trumpetaren Linus Hampgård.

– Det har varit svårt att utse vinnare, berättade Maria Johansson, som konstaterade att eleverna i sina berättelser visat prov på bland annat fantasifullhet, god språkbehandling, humor, känslosamhet och kunskaper i att bygga både dialoger och spänning.

Utöver de fem klasspristagarna valde juryn att dela ut ett specialpris – till Cecilia Oksanen.

– Du har avvikit från temat, men vi vill ändå prisa dig för en välskriven berättelse med en intressant inledning, målande miljöbeskrivningar och ett uttrycksfullt språkbruk. förklarade Maria Johansson.

Och som sig bör avslutades festligheterna med dans, men ingen allmän dans, utan en uppvisning av gruppen Jump Pointer sisters.

Mer läsning

Annons